Νίκησε τις ιώσεις του χειμώνα
με την κολύμβηση!

Fitness Hall
Babyswimming

Ξεκίνησε η νέα χρονιά, τα σχολεία, οι παιδότοποι και τα παιδικά πάρτυ στο φουλ και  κάπως έτσι ξεκινάει και το πάρτυ των ιώσεων!

Μήπως όμως υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να προλάβουμε το «κακό» πριν χρειαστεί να το θεραπεύσουμε;

Το γεγονός ότι τα παιδιά αρρωσταίνουν περισσότερο το χειμώνα, δεν έχει να κάνει με το κρύο, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που ένα παιδί κρυώνει και θα πρέπει πραγματικά να έχει εκτεθεί σε ακραίες συνθήκες! Ίσα ίσα που το χειμώνα στο κρύο, πεθαίνουν τα μικρόβια! Το πρόβλημα δημιουργείται στο συνωστισμό σε κλειστούς χώρους, που λόγω ζέστης αναπτύσσονται περισσότερα μικρόβια και εξαπλώνονται με τα πολλά άτομα!

Τώρα πια αυτό που κυριαρχεί, είναι η ραγδαία εξάπλωση των ιώσεων, ακριβώς λόγω του ότι δεν βγαίνουμε έξω. Σε χαμηλές θερμοκρασίες τα μικρόβια δεν αντέχουν. Κι όσο συνωστιζόμαστε σε κλειστούς χώρους, αναπαράγουμε την εξάπλωση των μικροβίων.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε 6 λόγους για να δούμε γιατί η κολύμβηση προλαβαίνει αλλά και θεραπεύει το “κακό”!

1) Ένας άνθρωπος που γυμνάζεται – Ό,ΤΙ καιρό και να κάνει έξω – αρρωσταίνει λιγότερο! Με την άσκηση δημιουργείται υπεραιμία, ενώ ταυτόχρονα αποβάλλονται και τυχόν τοξίνες άρα το σώμα μας δυναμώνει! Ή ακόμη κι αν αρρωστήσει, αντιμετωπίζει το πρόβλημα πιο ήπια, αφού ο οργανισμός είναι δυνατός. Άρα, ειδικά το χειμώνα – που υπάρχει έξαρση ιώσεων και συνωστισμός σε κλειστούς χώρους- είναι που πρέπει να φροντίζουμε το σώμα μας προς αποφυγή των ιώσεων.

2) Μετά από ένα ολοκληρωμένο μάθημα, τα παιδιά λόγω της ενέργειας που καταναλώσανε – ας μην κρυβόμαστε – είναι έτοιμα να φάνε κι εμάς! Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι γονείς δοκιμάζουν τα πιο δύσκολα φαγητά μετά το μάθημα!! Άρα τρώνε του σκασμού κι εμείς ηρεμούμε που γέμισε το στομαχάκι τους! Κι ένας άνθρωπος που τρώει καλά, αντιμετωπίζει και τις αρρώστιες πιο καλά!

3) Κι είναι κι η ψυχολογία στη μέση! Έρχεται το παιδί μαζί με τη μαμά ή το μπαμπά στην πισίνα και χαίρονται τόοοοσο μα τόοοοοσο πολύ που περνάνε μαζί ουσιώδη χρόνο! Πώς να γεμίσεις τα απογεύματα του χειμώνα με τα παιδιά στο σπίτι που έχουν τρελή ενέργεια; Ενώ στην πισίνα, παίζουμε με τα παιδιά μας, δενόμαστε, γελάμε, τσαλακωνόμαστε και πάνω απ’ όλα τα καταφέρνουμε μαζί. Τι πιο ωραίο; Κι ένας χαρούμενος άνθρωπος αρρωσταίνει λιγότερο!

4) Να μην πούμε και για την αυτοπεποίθηση! Τα παιδιά που συμμετέχουν σε πρόγραμμα κολύμβησης από μικρά, κάνουν συνομήλικες παρέες από νωρίς, άρα είναι πιο κοινωνικά και βάζουν στόχους που τους καταφέρνουν από νωρίς, άρα έχουν υγιή αυτοεκτίμηση και περισσότερο θάρρος!

5) Κι έρχεται αυτή η γλυκιά ώρα του ύπνου! Κι αφού το παιδί έχει κουραστεί από το μάθημα, πέφτει ξερό κι εμείς μπορούμε ελεύθερα να κάνουμε πάρτυ!!! Κι ένας άνθρωπος που κοιμάται καλά, είναι σούπερ διαυγής! Εμείς οι γονείς να δούμε πότε θα κοιμηθούμε!

6) Όλα όμως καταλήγουν στο γλυκό καλοκαιράκι! Γιατί όλοι οι κόποι του χειμώνα εκεί φαίνονται! Τα παιδιά μας ξεχύνονται στις παραλίες και προκαλούν κερκίδες! Και δεν είναι μόνο τα κόλπα που κάνουν και το πώς κολυμπάνε, αλλά το πιο σημαντικό: Τα παιδιά πιστεύουν στον εαυτό τους κι αυτό είναι το πιο ωραίο δώρο που μπορούμε να τους προσφέρουμε!!! Ένας άνθρωπος που πιστεύει στον εαυτό του αρρωσταίνει λιγότερο!

Διαβάστε Περισσότερα

Νέα & Ανακοινώσεις

Πώς να διατηρηθείς σε φόρμα το καλοκαίρι

Πώς να διατηρηθείς σε φόρμα το καλοκαίρι

Πώς να διατηρηθείς σε φόρμα το καλοκαίρι. Πριν φύγεις για διακοπές βεβαιώσου ότι δεν αφησες πισω την καθημερινή σου γυμναστική. Το  fitness hall σου εύχεται καλές διακοπές με έναν συνδυασμό ασκήσεων απαλλαγμένο από κάθε εξοπλισμό! Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγη...

read more
ΠΕΡΠΑΤΑΩ…ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ!

ΠΕΡΠΑΤΑΩ…ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ!

ΠΕΡΠΑΤΑΩ…ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ! ΜΑΛΒΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑ Βιολόγος –MSc Διατροφολόγος «Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνω κάθε πρωί? Πάω βόλτα το σκύλο μου, την Οσίτο. Αν και σπάνια την αποκαλώ «σκύλο» μιας και τη θεωρώ πραγματικό μέλος της οικογένειας, περισσότερο τη νιώθω σα...

read more
Beach Training

Beach Training

Fitness Hall BEACH TRAINING Τα Σαββατοκύριακα το Fitness Hall πάει Παραλία. Τρίτη !7 Μαίου Beach Training poster. Click images to view. Τα Σαββατοκύριακα το Fitness Hall πάει Λούτσα. Ετοιμαστείτε για σκληρό αλλά και πολύ διασκεδαστικό Beach training - προπόνηση στην...

read more

FITNESS HALL

''The good life is a process,
not a state of being.
It is a direction not a destination."

Carl Rogers

© 2017-2019 fitness hall.

CONTACT

ΤΗΛ. : 213 022 1742
EMAIL : fitnesshallcenter@gmail.com

MEET US

VISIT US

ΔΙΕΥΘ : Ούλωφ Πάλμε 19
Ζωγράφου Τ.Κ. 15771