ΠΕΡΠΑΤΑΩ…ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ!

ΜΑΛΒΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑ
Βιολόγος –MSc Διατροφολόγος

«Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνω κάθε πρωί? Πάω βόλτα το σκύλο μου, την Οσίτο. Αν και σπάνια την αποκαλώ «σκύλο» μιας και τη θεωρώ πραγματικό μέλος της οικογένειας, περισσότερο τη νιώθω σα «παιδί», ή «αδερφή» καλύτερα για να μη χαλάσω και την οικογενειακή ιεραρχία. Πολλές φορές δε, βαριέμαι να την βγάλω βόλτα γιατί αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σηκωθώ πιο νωρίς το πρωί ή να τη συνοδεύσω έξω υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες ή να την βγάλω αργά τη νύχτα γιατί δεν έχω προλάβει στο υπόλοιπο της μέρας – γιατί έτσι και αλλιώς πρέπει να βγει 2 φορές, πρωί – βράδυ. Αυτό σημαίνει ότι περπατάω μαζί της από 45 λεπτά έως 2 ώρες κατά μέσο όρο την ημέρα. Φυσικά δεν υπολογίζω το υπόλοιπο περπάτημα μέσα στην ημέρα, πηγαινέλα γραφείο κλπ. Που θέλω να καταλήξω? Σε δύο συμπεράσματα:

H ΜΑΛΒΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑ είναι Βιολόγος –MSc Διατροφολόγος Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων • Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων • Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (ESPEN) • Μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας • Μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας • Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Γήρανσης • Μέλος της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα • Socio dell’ Associazione Scientifico SLAM Corsi e Formazione
FITNESS HALL

1. Είναι ωραίο να έχεις σκύλο – βλέπε αγάπη, συντροφικότητα, χαρά, παιχνίδι, ευθύνη κ.α..

2. Το περπάτημα κάνει καλό. Είναι μία απολύτως απλή, εκπληκτικά αποτελεσματική και επιστημονικά αποδεδειγμένη σωματική δραστηριότητα που επιφέρει πλήθος ευεργετικών δράσεων. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να την κάνει ο καθένας, με εξαίρεση άτομα με πολύ σοβαρά κινητικά προβλήματα ή σοβαρές παθήσεις.

ΥΓΕΙΑ: Τουλάχιστον 3500 βήματα την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 30%.

ΔΙΑΘΕΣΗ: 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα κατάθλιψης κατά 35%.

ΜΝΗΜΗ: 40 λεπτά περπάτημα 3 φορές την εβδομάδα προστατεύουν την περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με το σχεδιασμό και την μνήμη.

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: 2 ώρες περπάτημα την εβδομάδα, δηλαδή 30 λεπτά περπάτημα 4 φορές την εβδομάδα, μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 30%

ΚΑΡΔΙΑ: 30 με 60 λεπτά περπάτημα επί καθημερινής βάσης μειώνει δραστικά τον κίνδυνο εμφάνισης οποιουδήποτε τύπου καρδιαγγειακής νόσου.

ΟΣΤΑ: 4 ώρες περπάτημα την εβδομάδα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο κατάγματος ισχίου κατά 45% (ιδίως σε περιπτώσεις μειωμένης οστικής πυκνότητας και οστεοπόρωσης).

ΒΑΡΟΣ: 1 ώρα περπάτημα την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας κατά 50% και φυσικά βοηθά δραστικά και άμεσα στην απώλεια του υπερβάλλοντος βάρους.

ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ: όλα τα παραπάνω συνηγορούν όχι μόνο ότι το περπάτημα ευνοεί το να ζήσουμε παραπάνω αλλά να ζήσουμε παραπάνω και καλύτερα!

Άρα, αν δεν μπορούμε να αποκτήσουμε ένα σκύλο, κάνουμε το περπάτημα μία καθημερινή πράξη αγάπης στον εαυτό μας. Βάζουμε στη ζωή μας την άσκηση!

Διαβάστε Περισσότερα

Νέα & Ανακοινώσεις

Νίκησε τις ιώσεις του χειμώνα με την κολύμβηση!

Νίκησε τις ιώσεις του χειμώνα με την κολύμβηση!

Νίκησε τις ιώσεις του χειμώνα με την κολύμβηση! Fitness Hall Babyswimming Ξεκίνησε η νέα χρονιά, τα σχολεία, οι παιδότοποι και τα παιδικά πάρτυ στο φουλ και  κάπως έτσι ξεκινάει και το πάρτυ των ιώσεων! Μήπως όμως υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για...

read more
Πώς να διατηρηθείς σε φόρμα το καλοκαίρι

Πώς να διατηρηθείς σε φόρμα το καλοκαίρι

Πώς να διατηρηθείς σε φόρμα το καλοκαίρι. Πριν φύγεις για διακοπές βεβαιώσου ότι δεν αφησες πισω την καθημερινή σου γυμναστική. Το  fitness hall σου εύχεται καλές διακοπές με έναν συνδυασμό ασκήσεων απαλλαγμένο από κάθε εξοπλισμό! Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγη...

read more
Beach Training

Beach Training

Fitness Hall BEACH TRAINING Τα Σαββατοκύριακα το Fitness Hall πάει Παραλία. Τρίτη !7 Μαίου Beach Training poster. Click images to view. Τα Σαββατοκύριακα το Fitness Hall πάει Λούτσα. Ετοιμαστείτε για σκληρό αλλά και πολύ διασκεδαστικό Beach training - προπόνηση στην...

read more
FITNESS HALL
The good life is a process, not a state of being. It is a direction not a destination. Carl Rogers
© 2017 fitness hall.
CONTACT
ΤΗΛ. : 213 022 1742 EMAIL : fitnesshallcenter@gmail.com
MEET US
About Us Careers Help Center Contact Us
PHOTOGALLERY
[instagram-feed]